Rectificare date articol de presa

 

În urma articolului apărut pe site-ul dumneavoastră în data de 14 octombrie 2015, scris de Răzvan Grecu cu titlul ” Funcționarii publici nu vor să mai fure pentru primar: AgroComplex Lunca Pașcani a primit aviz pentru calamități doar pentru 15 din cele 198 de hectare solicitate!”, vă aduc la cunoștință faptul că o parte din informațiile furnizate de purtătorul de cuvânt au fost interpretate greșit.

 

Mai exact, dumneavoastra specificați ”dintre cazurile prezentate de purtătorul de cuvânt al Primăriei, cel mai dubios este al firmei ce aparține primarului Dumitru Pantazi. AgroComplex Lunca Pașcani S.A. a solicitat să se constate că 198 de hectare de culturi au fost calamitate, iar funcționarii publici din cadrul Primăriei au constatat în teren că doar 15 hectare de soia au fost distruse de cauzele naturale”.

 

Vă transmitem că, de la data depunerii înștiințării Societății Agrocomplex Lunca (20.07.2015) până la data deplasării în teren a comisiei, în urma unor ploi, culturile și-au revenit nemaisolicitându-se încheierea procesului verbal de constatatre.

 

 

Tot în cadrul articolului susțineți: ”Conform unor surse din cadrul comisiei care a mers pe teren pentru a constata calamitățile, funcționarii publici au refuzat să aprobe cererea firmei primarul Dumitru Pantazi, în ciuda presiunilor acestuia, pentru cele 198 de hectare, deoarece nu au dorit să încalce legea”. În realitate primarul Municipiului Pașcani nu a pus nici o presiune pe funcționarii publici care făceau constatarea terenurilor afectate de calamități naturale, un astfel de demers reprezentânt o infracțiune, iar fraza de mai sus poate fi considerată denigratoare la adresa primarului Municipiului Pașcani.

 

Cu această ocazie vă rugăm să prezentați documente sau dovezi din care să rezulte că primarul Municipiului Pașcani a pus presiune verbală sau scrisă pe membrii comisiei de evaluare. Dacă nu dețineți dovezi atunci vă rugăm să publicați faptul că sursa dumneavoastră din cadrul comisiei, așa cum susțineți în articol, a transmis informații false.

 

În concluzie vă rugăm să rectificați informațiile din cadrul articolului scris de dumneavoastră.

 

Vă mulțumesc!

 

Biroul de Presa

Cristian Dumitru Menegon

Purtator de cuvant al Primariei Pascani

Tel:0731 777 434

E-mail:office@primariapascani.ro

Close Search Window