Drept la Replica – Actualitatea TV Pascani&Newspascani.com

 

In urma articolul de presa aparut pe site-ul newspascani.com in data de 10 martie 2016, scris de Marius Parteni cu titlul : « Delegarea serviciului de apa-canal a fost decisa in culise, de catre primarul Dumitru Pantazi, cu 6 luni înainte de aprobarea în Consiliul Local! (FOTO-DOC)”, va transmitem urmatorul drept la replica:

In cadrul articolului se arata : Primarul Municipiului Pașcani a decis de unul singur înstrăinarea rețelelor de apă și canalizare ce aparțin domeniului public încă din anul 2013. O demonstrează acest lucru un document intitulat “Asistență Tehnică pentru managementul proiectului – Extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Iași”, care a fost semnat de edilul local încă din 2 decembrie 2013.

In realitate listele cu investitiile necesare au fost întocmite si transmise la solicitarea Consiliului Judetean Iasi in anul 2008 de SC Prest Serv Apa SA Pascani si semnate de primarul din acea perioada Grigore Cracinescu, pentru a fundamenta cererea de finanţare, transmisa Uniunii Europene.

Trebuie sa stiti ca aceste documente nu au avut valoare de angajament pentru autoritatile locale.

Astfel, fraza: “primarul a decis de unul singur instrainarea retelelor de apa si canalizare” este o continuitate a denigrarii din partea site-ului si postului dumneavoastra de televiziune a imaginii edilului sef al Primariei Municipiului Pascani.

Mai mult, primarul Dumitru Pantazi a înstiintat Consiliul Local despre aceasta situatie.

CL Pascani a decis înfiintarea unei comisii de negociere (din care a facut parte si domnul consilier Marius Pintilie), în şedinţa din data 30 august 2013, deci inainte de semnarea listelor de care dumneavoatra faceti referire.

Raportul de negociere a stat la baza aderarii Municipiului la ARSACIS cat si a delegarii serviciilor de apa si canalizare catre SC ApaVital Iasi, raport semnat si de domnul consilier Marius Pintilie.

Mai exact, pe baza raportului de negociere consilierii au votat în vara anului 2014 aderarea la ARSACIS si delegarea serviciilor de apa si canalizare operatorului ieşean Apa Vital.

 

 

Biroul de Presă

Cristian Dumitru Menegon

Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani

Tel:0731 777 434

E-mail:office@primariapascani.ro

Close Search Window