Comunicat de presa – Drept la replica

In urma articolului publicat de dumneavoastra in data de 21.01.2016 cu titlul ”ApaVital recunoaște doar 450.000 lei din redevența de 1,8 milioane datorată Primăriei! Primarul a tras pe sfoară consilierii și cetățenii!”, in care mentionati faptul ca : ”Pașcaniul a ajuns în această situație din cauza primarului Dumitru Pantazi cel care a fost principalul susținător al ApaVital. Edilul șef a promovat proiectul de redelegare a serviciului de apă-canal către ApaVital în vara anului trecut, și a trecut în el ca valoarea redevenței să fie de minim 1,8 milioane lei, deși operatorul ieșean anunțase că nu este de acord cu acest lucru”.

Va transmitem urmatorul drept la replica:

In realitate primarul municipiului Pascani nu poarta nici o vina pentru situatia creata. Redeventa are metodologia ei de calcul ce este data de actul aditional nr.12 din HCL 64/2015 si anume : cantitatea de apa facturata la nivel de ARSACIS inmultit cu 0,2% (contravaloarea redeventei in tarif) inmultit cu ponderea bunurilor de retur predate, iar prin HCL 88/2015, Primaria Municiului Pascani a solicitat sa primeasca redeventa la nivelul creditului BEI.

 

In toate Adunarile Generale a Actionarilor la care primarul Municipiului Pascani a participat si in care s-a discutat problema redeventei (calcul si achitare), Dumitru Pantazi nu a acceptat revocarea articolului din Hotararea de Consiliu Local in care era prevazut calculul redeventei la nivelul creditului BEI si a legislatiei in vigoare referitoare la acest calcul al redeventei.

 

ARSACIS – ul a facut plangere prealabila in contencios, plangere respinsa de Consilierii Locali in sedinta Extraordinara din luna ianuarie 2016.

Punctul nostru de vedere a fost exprimat si in raportul intocmit de Compartimentul Juridic si insusit de Primarul Municipiului Pascani ce se afla in HCL Privind Respingerea plangerii prealabile formulata de ARSACIS Iasi.

In concluzie consideram ca ultima factura de 730.996,42 lei emisa de Primaria Pascani pentru redeventa pe data de 17.12.2015 este una calculata corect iar ApaVital trebuie sa recunoasca si sa achite aceasta suma.

 

Biroul de Presă

Cristian Dumitru Menegon

Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani

Tel:0731 777 434

E-mail:office@primariapascani.ro

Close Search Window